
Nie masz jeszcze planów na dzisiejszy posiłek? Nie martw się, mamy pyszny przepis na wyspiarski kuskus!
Składniki
Na dwie porcje:
- 1 cebula
- olej kokosowy do gotowania
- 3 łyżki curry w proszku
- 1 puszka pomidorów z puszki
- suszone pomidory
- 200 g mleka kokosowego
- puszka ciecierzycy
- 1 filiżanka (ok. 100 g) kuskusu
- sól i pieprz
Przygotowanie
Cebulę pokroić na małe kawałki i podsmażyć na patelni. Dodaj curry w proszku do cebuli i dobrze wymieszaj. Dodać pomidory z puszki. Jeśli chcesz uzyskać bardziej intensywny smak, dodaj suszone pomidory. Usuń wodę z ciecierzycy i wlej ją na patelnię. Gotować na średnim ogniu przez 10 minut. Dodaj mleko kokosowe, pieprz i sól. Gotować na wolnym ogniu, mieszając.
W międzyczasie na patelni zagotuj szklankę wody, następnie wyłącz ogień i wsyp kuskus, przykryj i odstaw na 5 minut.
Kuskus podawać z mieszanką curry, następnie dodać ser feta, świeże pomidory, kolendrę itp. według własnego gustu.
Bon appétit!
Podziękowania dla Marvina@marvinsfitnessblog za ten naprawdę fajny przepis!