🚨Uwaga: kończymy działalność w Polsce. 26 kwietnia to ostatni dzień na składanie zamówień! Po tym terminie kontakt z obsługą klienta będzie oczywiście wciąż możliwy.🚨

Organiczna soja 2 kg

54,00 zł*

27,00 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Nie zawiera żadnych dodatków
  • 100 % fasoli sojowej
  • Z kontrolowanych upraw
  • Idealna do gotowania
  • Różnorodne zastosowanie
Wpisz swój e-mail w poniższym polu, a my powiadomimy Cię, gdy produkt będzie ponownie dostępny.
Przesyłając ten formularz akceptuję Regulamin sklepu oraz Politykę prywatności.

Przewidywany termin ponownej dostępności 26.04.2024. Rzeczywisty termin może się różnić o 1-2 dni.

Kup teraz: Organiczna soja 2 kg

Czy odkryłeś już soję, czy jesteś zupełnym nowicjuszem w dziedzinie substytutów mięsa? Soja jest prawdopodobnie najpopularniejszym substytutem mięsa i nie bez powodu! Czy to chilli sin carne, czy wegańskie bolognese - z soją jesteś na dobrej drodze! Nasze 2-kilogramowe opakowanie soi dostarcza wielu inspiracji do nowych dań, dzięki czemu mięso można teraz łatwo zastąpić.

Uprawa soi 

Soja jest również uprawiana ekologicznie i jest idealna nie tylko dla wegetarian i wegan - jej wysoka zawartość białka (42 g/100 g) czyni ją również dobrym pożywieniem dla sportowców! Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Białko jest również potrzebne do prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci.

Jak można przygotować soję?

Mięso często można łatwo zastąpić soją. Czy to sojowe wiórki, sojowe placki, czy też sojowe kotlety  - istnieje wiele sposobów na ich wykorzystanie. Na przykład klasyczna lasagne, chilli con carne czy nawet sałatki - dzięki produktom sojowym i dużej ilości warzyw, jedno lub drugie danie mięsne można przekształcić w wersję wegańską lub wegetariańską. Po inspirację zajrzyj na nasz Blog Kulinarny!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 1866 /  446
Tłuszcz 20 g
w tym kwasy nasycone 3.9 g
Węglowodany 15 g
w tym cukry 5.6 g
Błonnik pokarmowy 13 g
Białko 42 g
Sól 0.02 g
Numer produktu: SOJA_005
Data minimalnej trwałości 01.07.2024
Pochodzenie Austria
Pochodzenie (przetwarzanie) Niemcy
Pochodzenie organiczne Rolnictwo z UE
Zawartość 2 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260654786651
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
EU Bio
DE-ÖKO-001
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki 100 % ZIARNA SOJOWE* *z upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości GLUTENU, ORZECHÓW ZIEMNYCH, SOI, MLEKA (LAKTOZY), innych ORZECHÓW i SEZAMU.
Opis handlowy Organiczna soja sucha
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Organiczna soja 2 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Soję należy moczyć w wodzie przez noc, co najmniej przez 8 godzin. W celu idealnego przygotowania należy je następnie gotować przez około godzinę. Można je również piec lub smażyć.
Tak, nasze ziarna soi są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Można je wykorzystać do zmodyfikowania wielu przepisów na wersję wegańską.
Tak. Nasza soja zawiera histaminę i dlatego nie jest odpowiednia dla alergików.
Nasze ekologiczne ziarna soi mają 446 kcal na 100 g.
Soja dostarcza dużo energii. Ze względu na wysoką zawartość białka, są one doskonałe dla wszystkich sportowców!
Tak, nasze nasiona soi pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Co inni mówią o Organiczna soja 2 kg

4.9/5

67 Oceny


61
3
2
1
0

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov

Zadowolony klient 🙂

Anonimowy

04.02.2022

Używam go do przygotowywania własnego napoju sojowego w domu.

Używam go do przygotowywania własnego napoju sojowego w domu. Rozmiar jest bardzo praktyczny.

Niezadowolony klient 🙃

Anonimowy

21.10.2022

Nie musi być ponownie

Gdyby to były pierwsze ziarna soi, które kupiłem, prawdopodobnie nie kupiłbym ich ponownie do gotowania. Pachną trochę śmiesznie, wiele z nich jest odbarwionych, a wiele nie jest już nienaruszonych, więc masz z nimi dużo luźnej łuski i kawałków. Ani w smaku, ani w konsystencji nie przypominają innych znanych mi ziaren soi, mają mniej smaku i rozpadają się na okruchy, gdy je gryziesz, jak rośliny strączkowe, które były otwarte przez jakiś czas.

N

Nicolas S.

17.01.2024

Najwyższa wydajność cenowa

Najlepszy stosunek ceny do jakości. Najlepiej gotować w szybkowarze. Wszechstronny w użyciu
J

Jessica G.

19.10.2023

Ciesz się pysznym mlekiem sojowym.

Zamówiłem go, aby móc robić własne mleko sojowe za pomocą ekspresu Kuvings. Jestem z niego bardzo zadowolona i będę go kupować częściej.
S

Steffi J.

18.10.2023

Najwyższa jakość

Bardzo dobrze zapakowane, a soja ma bardzo dobry wygląd. Niestety nie każda firma jest taka. Nie mogę się doczekać zrobienia z nich tofu.

Anonimowy

08.05.2023

Ziarna soi

Jest bardzo drogi, taniej można kupić w normalnych sklepach, kiedyś kupowałam u was ale już nie.

Anonimowy

25.02.2023

Super jakość

Super jakość. Wielkość opakowania jest świetna.

Anonimowy

11.02.2023

Bardzo dobra jakość, świeże, dobrze zapakowane, bardzo chrupiące i smaczne, dziękuję.

Bardzo dobra jakość, świeże, dobrze zapakowane, bardzo smaczne, dziękuję.

Anonimowy

21.12.2022

👍👍👍

Domowe tofu okazało się idealne!

Anonimowy

20.12.2022

Wysokiej jakości ziarna, z którymi można wiele zrobić.

Wysokiej jakości ziarna, z których można zrobić własne mleko sojowe i tofu.

Anonimowy

01.12.2022

Odkrycie

Pierwszy raz kupiłam ziarna soi i pierwszy raz zrobiłam mleko sojowe i jestem bardzo zadowolona z efektu!

Anonimowy

29.11.2022

Bardzo dobre ziarna soi wrócę do zakupu ponownie

Te ziarna soi od Koro są delikatne i nie rozpadają się podczas moczenia w wodzie lub procesu gotowania, co sprawia, że nadają się do robienia fermentów, takich jak Natto. Wygląda na to, że są one starannie i delikatnie uprawiane, zbierane i suszone w akceptowalnych niższych temperaturach. Mogą być też dobre do robienia kiełków

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również