Chcesz otrzymywać ekskluzywne oferty, pyszne przepisy i rekomendacje produktów? Zapisz się do naszego newslettera!

Organiczna fasola azuki 2 kg

60,75 zł*

30,38 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Suszona fasola azuki do moczenia i dalszego przetwarzania
  • Słodko-orzechowy smak
  • Wysoka zawartość białka
  • Jakość ekologiczna
  • Do gulaszu, curry, zup, sałatek i deserów
Wpisz swój e-mail w poniższym polu, a my powiadomimy Cię, gdy produkt będzie ponownie dostępny.
Przesyłając ten formularz akceptuję Regulamin sklepu oraz Politykę prywatności.

Przewidywany termin ponownej dostępności 04.04.2024. Rzeczywisty termin może się różnić o 1-2 dni.

Kup teraz: Organiczna fasola azuki 2 kg

Po otwarciu 2 kilogramowego opakowania fasoli azuki otwiera się przed nami ogromna ilość nowych przepisów. Ta czerwona roślina strączkowa świetnie sprawdza się w gulaszach, curry, zupach i sałatkach, a w deserach dodaje nowe wrażenia smakowe. Dodaj do koszyka, a następny posiłek będzie gwarantowanie pyszny - kup fasolę azuki już teraz!

Co to jest fasolka azuki?

KoRo wyjaśnia: fasola azuki (zwana też adzuki) to czerwona fasola, która na pierwszy rzut oka przypomina fasolę kidney. Można ją jednak łatwo odróżnić od innych odmian po białej linii na strąku. Smak tej czerwonej rośliny strączkowej jest wyjątkowo słodki i orzechowy. Również organiczna fasola azuki jest bogata w białko i błonnik.

Gotowanie suszonej fasoli azuki

Aby suszona fasola azuki stała się prawdziwym przysmakiem, należy najpierw namoczyć ją w czterokrotnie większej ilości wody przez około 12 godzin lub przez noc. Następnie dokładnie wypłucz przed gotowaniem: na 50 g fasoli użyj 500 ml wody. Gdy tylko woda się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj fasolę na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 35 minut. Na koniec można ewentualnie dodać trochę soli. Jeśli dodasz ją wcześniej, czas gotowania może się wydłużyć. Nieugotowaną fasolę azuki z 2-kilogramowego opakowania przechowuj w pięknym, szklanym słoiku Ball Mason.

Deser z fasolki azuki: słodka pasta ancho

Masz ochotę na domowe mochi, słodkie smarowidło lub pyszny pudding? Wypróbuj je wersji wegańskiej, na bazie fasoli. Podstawą wszystkich tych przepisów jest pasta anko, czyli słodka japońska pasta z fasoli. Do tego celu potrzebne są:

Namoczoną fasolę azuki włożyć do garnka, zalać wodą i krótko zagotować. Następnie należy odlać wodę, a następnie zalać fasolę wodą (w proporcji 1:2) i gotować przez około godzinę do miękkości. Wymiana wody jest konieczna, aby ziarenka nie miały potem gorzkiego smaku. 
Gdy fasolka azuki będzie miękka, odcedź wodę z gotowania do miski. Następnie wymieszaj cukier i sól z fasolą azuki i zmiksuj ją na pastę za pomocą blendera lub miksera ręcznego. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, można po prostu dodać trochę wody z gotowania. Gotowe do spożycia lub do wykorzystania w naszych pysznych ciasteczkach z azuki!

Kup fasolę azuki 

Nasza fasola azuki ma słodko-orzechowy smak, pochodzi z najlepszych upraw ekologicznych i sprawdza się świetnie zarówno na słodko, jak i pikantnie! Curry, gulasz, pudding czy mochi - dzięki dużemu opakowaniu o pojemności 2 kg możesz się zrelaksować i wypróbować najlepsze przepisy. Kup teraz fasolę azuki i rozpocznij swoją kulinarną podróż!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 1312 /  320
Tłuszcz 0.5 g
w tym kwasy nasycone 0.2 g
Węglowodany 50 g
w tym cukry 2.4 g
Błonnik pokarmowy 12.7 g
Białko 20 g
Sól 0.01 g
Numer produktu: HUELSEN_018
Data minimalnej trwałości 17.07.2024
Pochodzenie Chiny
Pochodzenie organiczne Rolnictwo spoza UE
Zawartość 2 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260335836774
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
EU Bio
DE-ÖKO-006
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu, z dala od światła.
Składniki 100 % fasola azuki* *z kontrolowanych upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW ZIEMNYCH, innych ORZECHÓW oraz NASION SEZAMU.
Opis handlowy Organiczna fasola adzuki
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Organiczna fasola azuki 2 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Zdecydowanie. Pasta Anko to słodka pasta z czerwonej fasoli pochodząca z Japonii. Do tego celu potrzebne są:

Namoczoną fasolę azuki włożyć do garnka, zalać wodą i krótko zagotować. Następnie należy odlać wodę, a następnie zalać fasolę świeżą wodą (w proporcji 1:2) i gotować przez około godzinę do miękkości. Wymiana wody jest konieczna, aby ziarenka nie miały potem gorzkiego smaku.

Gdy fasolka azuki będzie miękka, odcedź wodę z gotowania do miski. Następnie wymieszaj cukier i sól z fasolą azuki i zmiksuj ją na pastę za pomocą blendera lub miksera ręcznego. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, można po prostu dodać trochę wody z gotowania. Pastę ancho można stosować samodzielnie, do pieczywa lub jako bazę do innych deserów, takich jak brownies

czy mochis.
Fasola azuki to wspaniały dodatek do ulubionych curry, sałatek, misek i zup. Można po prostu użyć ich zamiast fasoli kidney lub innych nasion roślin strączkowych. Dzięki słodkiej nucie, desery i słodkie potrawy są pyszne również z fasolą azuki! Dlaczego nie spróbować pasty ancho? Przepis na nią można znaleźć w opisie produktu oraz w sekcji FAQ "Czy mogę użyć jej do zrobienia pasty ancho?
Namoczyć fasolę azuki w czterokrotnie większej ilości wody przez około 12 godzin. Następnie dokładnie spłukać. Teraz nadszedł czas na: Ugotuj fasolkę azuki! Podgrzewać 500 ml na 50 g fasoli. Gdy tylko woda się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj wszystko na wolnym ogniu przez około 35 minut pod przykryciem. Następnie można dodać odrobinę soli.
Fasola azuki to czerwona fasola, która na pierwszy rzut oka przypomina fasolę kidney. Można je jednak łatwo odróżnić od fasoli kidney po białej linii na skórce. Nasiona roślin strączkowych mają wyjątkowy słodki i orzechowy smak, dlatego można je stosować w sałatkach, miseczkach, curry, a także w deserach.
Tak, nasza fasola azuki pochodzi z upraw ekologicznych.
Najlepiej jest przechowywać fasolę azuki w suchym miejscu, bez bezpośredniego dostępu światła słonecznego. Następnie, bezpośrednio po wyprodukowaniu, nasiona roślin strączkowych można przechowywać przez co najmniej 24 miesiące. Na opakowaniu znajduje się również data przydatności do spożycia.
Fasola azuki ma wyjątkowy słodki i orzechowy smak. Dzięki temu są szczególnie smaczne w curry, sałatkach, miseczkach i zupach. Można je nawet wykorzystać w deserach, na przykład zrobić z nich pastę anko. Jest to japońska pasta z czerwonej fasoli, składająca się tylko z dwóch składników. Przepis można znaleźć w sekcji FAQ: "Czy mogę użyć go do zrobienia pasty anko?
Fasolka azuki jest uprawiana od 2000 lat, głównie w Chinach, Korei i Japonii, i jest również wykorzystywana jako roślina lecznicza w tradycyjnej medycynie chińskiej. Roślina szczególnie dobrze czuje się w średniej rocznej temperaturze od 15 do 30°C. Nie lubi jednak mrozu. Nie lubi jednak mrozu.
Tak, nasza fasola azuki ma wysoką zawartość białka - 20 gramów białka na 100 gramów. Wszystkie wartości odżywcze można znaleźć w tabeli obok lub pod opisem produktu.
100 gramów suszonej organicznej fasoli azuki ma 320 kalorii.
O zdrowym lub niezdrowym stylu życia nie decyduje jeden produkt spożywczy, lecz zrównoważona i zróżnicowana dieta. Dlatego też nie dzielimy naszych produktów na kategorie zdrowe i niezdrowe. Dzięki naszej fasoli azuki możesz oczekiwać słodko-orzechowej rośliny strączkowej, która wzbogaca curry, miski, sałatki i zupy swoim wyjątkowym smakiem.
Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Powiązane przepisy
Średni
9:30 godz.
Adzuki-Bohnen-Brownies
Adzuki-Bohnen-Brownies
M
Melli
Łatwy
55 Min.
Sałatka z fasoli azuki
Sałatka z fasoli azuki
L
Laura W.

Co inni mówią o Organiczna fasola azuki 2 kg

4.9/5

46 Oceny


42
3
1
0
0

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov

Zadowolony klient 🙂

Anonimowy

25.02.2022

Produkt został dostarczony dobrze zapakowany, a

Produkt dotarł dobrze zapakowany, ziarna smakują bardzo dobrze, nie są rozłupane, a ich kolor jest jasny.

Niezadowolony klient 🙃

Anonimowy

17.02.2022

Ich habe die Bohnen noch nicht probiert.

Ich habe die Bohnen noch nicht probiert. Bin aber schon gespannt.

G

Gertrud S.

16.11.2023

Bardzo dobry

Jakość jest naprawdę dobra. Teraz muszę poszukać przepisów.
G

Gundula G.

09.11.2023

Te fasolki azuki zachwyciły mnie swoim wyglądem i smakiem.

Po raz pierwszy kupiłam fasolę azuki i okazała się ona bardzo przydatna do przygotowania pasty z czerwonej fasoli (do mochi). Po namoczeniu fasoli przez noc, potrzebowała ona zaledwie godziny, zanim mogłam ją dalej przetwarzać. Być może powinnam była nieco dokładniej przejrzeć fasolę przed jej ugotowaniem, ponieważ zauważyłam kilka nietypowych ziaren (prawdopodobnie orzeszków ziemnych?) w stanie ugotowanym, które w przeciwnym razie bym usunęła. Ogólnie rzecz biorąc, fasola wyglądała na świeżą i nienaruszoną, bez żadnych pęknięć i nie mógłbym sobie życzyć więcej smaku!
A

Anja W.

26.10.2023

W sumie super produkt

Jakość fasoli azuki jest na najwyższym poziomie, czuć ją od razu po otwarciu opakowania. Opakowanie jest również dobrze przemyślane - zamknięcie jest szczelnie zamykane, co jest dla mnie ważne przy przechowywaniu. Byłem zachwycony smakiem fasoli.

Anonimowy

01.08.2023

Gorąco polecam

Klasyczna chia. Sypka i chrupiąca. Rozgnieciona, również ujawnia swoje zdrowe działanie

Anonimowy

25.12.2022

Pierwszy zakup tego produktu, ale na pewno nie ostatni.

Uwielbiam takie tanie opakowania zbiorcze!

Anonimowy

23.08.2022

Azuki

Doskonałe ziarna, dobra cena.

Anonimowy

28.02.2022

Idealny rozmiar!

Idealny rozmiar!

Anonimowy

27.02.2022

Bardzo smaczne

Bardzo smaczne

Anonimowy

25.02.2022

Produkt został dostarczony dobrze zapakowany, a

Produkt dotarł dobrze zapakowany, ziarna smakują bardzo dobrze, nie są rozłupane, a ich kolor jest jasny.

Anonimowy

20.02.2022

Dobra jakość.

Dobra jakość.

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również